بهترین زوم دوربین برای تیراندازی
با نگاه به دوربینهای جدید ارائه شده برای رایفل، به نظر میرسد گرایش به سمت زوم بیشتر و دامنه تغییز زوم بیشتر است. افزایش دامنه تغییر زوم به طور حتم انعطافپذیری بیشتری ارائه میدهد ولی بهایی نیز دارد که باید بپردازید. و منظور از این بها تنها مقدار پولی نیست که پرداخت میکنید بلکه اثرات دیگری نیز دارد که باید با آنها دست و پنجه نرم کنید.
بهترین زوم دوربین تفنگ برای تیراندازی تفریحی
معمولا پیش میآید که وقتی با تفنگی با قابلیت زوم دوربین 3-9x به شکار میروید، تا حدودی با مشکل مواجه خواهید شد. سالها پیش این بهترین گزینه بود، ولی امروزه دوستان شکارچی شما اغلب گمان میکنند باید زوم را به آخرین حد خود برسانند. آیا واقعا چنین نیازی وجود دارد؟ آیا منطقی است دوربینی با قابلیت زوم 25x داشته باشید وقتی بیشتر هدفهای شما در فاصله کمتر از دویست متری هستند؟
جنبههای منفی
متاسفانه قابلیت بالای زوم میتواند در هنگام تیراندازی به یک محدودیت تبدیل شود. بیایید نگاهی به جنبههای منفی زوم بالا بیاندازیم.
وزن بیشتر و سایز بزرگتر
نخست متوجه خواهید شد که دوربینی با قابلیت زوم بالا معمولا اندازه بزرگتر و وزن بیشتری نسبت به دوربینهای متوسط دارد. باید اطمینان حاصل کنید که دوربین به راحتی روی رایفل شما نصب میشود و آگاه باشید که وزن بیشتری را باید با خود حمل کنید. این مساله هنگام شکار بخصوص زمانی که منطقه بزرگتری را برای تیراندازی و به تبع آن پیاده روی انتخاب می کنید میتواند مشکلساز شود و شما را سریعتر خسته خواهد کرد.
درخشندگی کمتر تصویر
زوم بالاتر از لحاظ تئوری به شما اجازه میدهد اشیا را در فاصله دورتری ببینید. نخست این که برای دیدن چیزهایی که در فاصله بسیار دورتری از شما هستند نیاز به نور فراوان دارید. هرچند این تنها دلیل کاهش درخشندگی تصاویر هدف نیست.
قطر exit pupil در دوربینهای با زوم بالا کوچکتر است و وقتی در محیط تاریکتر قرار میگیرید، تصویری که از طریق دوربین میبینید به اندازهای که میخواهید درخشان نخواهد بود.
exit pupil
میدان دید کوچکتر
هرچه بیشتر زوم کنید میدان دید کوچکتر میشود. اگر تلاش کنید از طریق دوربین خود با زوم بالا یک گوزن را پیدا کنید، به احتمال زیاد آن را نخواهید یافت. در حقیقت دامنه دید شما به اندازه کافی بزرگ نیست که اشیا دوردوست را پیدا و شناسایی کنید.
تنها راهحل یک دوربین spotting اضافه است که به کمک یک میدان دید بسیار وسیعتر، امکان پیدا کردن هدف را برای شما فراهم میکند. بنابراین میتوانید از طریق دوربین روی هدف زوم کنید و امیدوار باشید هدف از جای خود تکان نخورده باشد.
لرزش رتیکل
شما معمولا نمیتوانید کاملا بیحرکت بمانید. وقتی از طریق دوربین با زوم 2x یا 3x به هدف مینگرید لرزش یا ارتعاش چندانی در رتیکل مشاهده نمیکنید.
وقتی زوم را تا 9x یا 10x بالا میبرید حرکت قابل توجهی را در رتیکل میبینید.
در زوم 20x یا بالاتر اگر شانس داشته باشید میتوانید دید خود را در اطراف هدف نگه دارید.
در چنین مواقعی تلاش بیشتری خواهید کرد تا رایفل را ثابت نگه دارید، ولی معمولا خستگی عضلات و کاهش سطح تمرکز موجب افزایش لرزش رتیکل خواهند شد.
برای ثابت نگه داشتن تقریبی رایفل نیاز به دوپایه خواهید داشت که به نوبه خود منجر به مسائلی مانند کندی هدفیابی میشود.
هدفیابی کند
شما معمولا هنگام شکار زمان چندانی برای یافتن هدف در اختیار ندارید. یک گوزن معمولا تمایلی ندارد در جای خود ثابت بماند و منتظر شلیک شکارچی شود.
سرعت در هدفیابی امری ضروری است. ترکیب میدان دید محدود لرزش رتیکل و درخشندگی کمتر موجب میشود به زمان بیشتری برای هدفیابی نیاز داشته باشید. زمانی که سرانجام زوم دوربین را در جای درست قرار میدهید، هدف شما حرکت کرده است. کل این تلاش شما را از لحاظ ذهنی و فیزیکی خسته خواهد کرد و در نهایت یا نمیتوانید شلیک کنید و یا شلیک بدی خواهید داشت که موجب رنج و زخم حیوان میشود.
نتیجهگیری
میزان زومی که نیاز دارید به شکار شما، فاصله از هدف و میزان نور محیط بستگی دارد. و در نهایت این که باید نوع زمین را نیز در نظر بگیرید. اگر در جنگل هستید این شانس را نخواهید داشت که در یک میدان وسیع به هدفی در فاصله چهارصد متری شلیک کنید. فاصله شلیک به محیط اطرافتان محدود میشود و بدین ترتیب نیازمندیهای زوم به عوامل بالا بستگی خواهند داشت.
اگر تلاش کنید خرگوشی را در فاصله دویست متری با زوم 3x شکار کنید، شانس چندانی نخواهید داشت. در مقابل ، شکار یک گوزن شمالی در این فاصله و با این زوم به خوبی پیش خواهد رفت.
اگر به مسابقات لانگ رنج علاقه داشته باشید نیز این تفاوت وجود خواهد داشت. شما در یک محیط نسبتا ثابت با یک هدف غیرمتحرک قرار میگیرید. زمان هدفیابی مساله چندان مهمی نیست و معمولا تفنگ خود را در جایی ثابت کردهاید. زوم بالا در چنین شرایطی بسیار مناسب خواهد بود.
دوربینهای ارزان با قابلیت زوم بالا نیز کیفیت لنز مناسبی برای تامین نور کافی برای یک شلیک خوب نخواهند داشت.
دوربینهای با زوم پایینتر معمولا لوله و عدسی لنز با قطر بالا ندارند. در چنین مواقعی، تنظیم تورت ویندیج و الویشن ممکن است آن قدر قابل تطبیق نباشد که بتوانید زوم بالا را در فاصله زیاد به کار ببرید. دوربین شما نمیتواند سرعت پرتاب گلوله یا باد را جبران کند.
برای شرایط مختلف شکار و تیراندازی، بهتر است یک دوربین با کیفیت با قابلیت زوم 3-9x یا 3-12x با عدسی درجه یک و قطر تیوب بزرگتر تهیه کنید تا یک دوربین ارزانتر با زوم بالاتر و کیفیت پایینتر. برای تنوع بیشتر میتوانید سراغ دوربینهای 3-15x یا 3-18x نیز بروید ولی این را به خاطر داشته باشید که زوم بالا همیشه به نفعتان نیست!
اشتراک گذاری