آشنایی با فیلدتارگت
فیلدتارگت چیست ؟
تاریخچه فیلدتارگت
تیراندازی فیلد تارگت با تفنگ بادی در سال 1981 آغاز شد که به عنوان یک جایگزین برای شکار به شمار می آمد. هدف ها عبارت بودند از صورتک هایی فلزی شبیه به جانوران شکاری، از قبیل کبوتر، سنجاب، موش خرما و غیره. یک برچسب گِرد در بالای محل اصابت گلوله قرار می گرفت و در صورتی که برچسب مورد اصابت قرار می گرفت، یک امتیاز داده می شد. به علت دردسری که از بابت تغییر دادن برچسب برای هر تیرانداز وجود داشت، یک هدف مکانیکی تعبیه شده که همراه با یک حفره گِرد بود تا منطقه هدف مشخص شود. این هدف در اثر اصابت می افتاد و می توانستند آن را از لاین تیراندازی ریست کنند. قطر منطقه هدف 50 میلیمتر بود و بیشترین فاصله 40 تا 50 یارد بود.
فیلد تارگت در دنیای امروز
امروزه فیلد تارگت همچنان صورتک های مخصوص خودش را حفظ کرده است، ضمن آنکه بیشترین قطر دایره هدف (هیتزون) ، 40 میلیمتر است. یک میدان تیراندازی عادی، از 30 تا 50 هدف تشکیل می شود که در محدوده های تیراندازی (رِنج) بین 9 و 50 متر قرار می گیرند. برای هر هدف یک تیر مجاز است و اگر هدف بیفتد، یک امتیاز داده می شود. در میدان تیراندازی اصلی، تنها یک ثبت نام مجاز می باشد. در کنار این رشته تیراندازی، رویدادهای ورزشی جانبی نیز وجود دارند، از قبیل تیراندازی از فاصله زیاد، تمرین برای شکار جانوران موذی با کوچک کردن محل اصابت، تیراندازی های سرعتی و تیراندازی با تپانچه. برای همه رویدادهای جانبی می توان ثبت نام کرد.
مهارت در این نوع تیراندازی عبارت است از آنکه رِنج هر هدف را دقیقاً تعیین کنید و وزش باد و شرایط آب و هوایی را در نظر بگیرید، مواردی را که می توانند مسیر گلوله تفنگ بادی را تغییر دهند، مشخص کنید. این گلوله نسبتاً آهسته حرکت می کند و وزن سبکی دارد.
فدراسیون جهانی فیلدتارگت WFTF
مدرسه فیلدتارگت ایران IRFT در 21 آپریل 2018 با تایید فدراسیون جهانی فیلدتارگت WFTF به عضویت این فدراسیون در آمد
پیام تبریک رئیس WFTF در پیج رسمی فدراسیون فیلدتارگت
هدف فیلدتارگت
اهداف فیلد تارگت صورتک های شبیه حیوانات و یا اشکال هندسی و حتی شخصیت های کارتونی هستند که قابلیت ناک داون شدن و ریست شدن دارند .
محل های اصابت تیر (هیتزون) باید مدور باشند و رنگ آنها با تنه اصلی متضاد باشد و اصطلاحا کنتراست رنگی داشته باشد.
ترکیب رنگ های پیشنهادی و استاندارد قید شده در قوانین WFTF
قطر محل های استاندارد اصابت تیر، باید 40 میلیمتر باشد اما تعداد محدودی از هدف ها با قطر هیتزون 15 یا 25 میلیمتر باشد.
میدان مسابقه :
مسابقات تیراندازی فیلد تارگت، به طور معمول در مناطق جنگلی یا دشت برگزار می شود.
برای مسابقات قهرمانی جهان در رشته فیلد تارگت، این منطقه باید به طور ایده آل، امکان سه میدان تیراندازی دارای 25 لین (LANE) را داشته باش که در هر کدام از لین ها، 2 هدف نصب می شود (در کل 50 هدف برای هر میدان).
هدف ها باید در فاصله هایی بین 9 متر تا 50 متر از خط آتش نصب شوند (طبق فوانین WFTF ).
همه Lane ها شماره گذاری می شوند و شماره تارگت ها نیز روی آنها قید می شود
همه هدف ها باید به طور واضح شماره گذاری شوند
هدف ها را می توان در سطح بالاتر یا پایین تری نسبت به خط آتش قرار داد ولی هدف ها همیشه باید در همه وضعیت های تیراندازی، کاملاً قابل دید باشند و نسبت به صورت تیرانداز، زاویه 90 درجه داشته باشند.
پوزیشن ها :
- وضعیت آزاد
تیر انداز می تواند هر نوع وضعیتی که ایمنی داشته باشد را (درازکش ، نشسته و …) را اختیار نماید ولیکن هیچ عضوی از سلاح نباید با زمین تماس داشته باشد .
در حال حاضر اکثریت تیراندازان حرفه ای ft برای پوزیشن آزاد (free position) از حالت نشسته استفاده میکنند (بدلیل ثبات بیشتری که بهمراه دارد) .
تعداد کل هدف هایی که قطر کمتر از 4 سانت دارند، نباید از 25% تعداد کل هدف ها در آن زمین تیراندازی بیشتر باشد.
نمونه کارت امتیاز تیراندازان در دومین مسابقه فیلد تارگت انجمن IRFT در ادامه می بینید
برای تارگت هایی که ناک داون می شوند حرف X و آنها که در حالت اولیه باقی مانده اند 0 ثبت می شود.
- وضعیت ایستاده
وضعیتی است که شرکت کننده در حالت ایستاده (کامل) و بدون کمک هیچگونه نگهدارنده ای (استفاده از بند تفنگ برای مهار سلاح توسط بدن مجاز است) تیراندازی می کند.
وضعیت ایستاده در بسیاری از رقابت ها در تعیین نفرات برتر نقش بسیار زیادی داشته ، با مطالعه مقالات زیر می توانید نکات حائز اهمیتی را برای تمرین در این وضعیت مطالعه کنید .
- وضعیت به زانو
وضعیتی است که تنها باید در سه نقطه با زمین تماس داشت (1- پنجه یک پا 2- کف یک پا 3- یک زانو)
توضیح : استفاده از پد ها (کوسن ها) برای راحتی (که در حالت استفاده کمتر از 15 سانت ارتفاع دارند) مجاز است به شکلی که سه نقطه یاد شده با زمین تماس داشته باشد0 (لمس زمین نیاز نیست ولی حالت پوزیشن باید حفظ شود و نشیمنگاه نباید روی کوسن قرار بگیرد)
همچنین تفنگ نمی تواند روی آرنج مانند تصویر زیر قرار گیرد و باید توسط مچ دست در اختیار گرفته شده و مچ دست جلوتر از زانو قرار گیرد.
بیشترین فاصله ای که هدف های با پوزیشن الزامی (روی زانو – ایستاده) می توانند قرار گیرند، فاصله 40 متری است.
باید یک نشانه واضح بر روی خط آتش وجود داشته باشد تا نشانگر lane های روی زانو یا ایستاده باشد. مانند تصویر زیر
نمونه اسکورکارت های مسابقات فیلدتارگت
برخی از کشور ها بجای احتساب سه دقیقه زمان ، ابتدای زمان تیراندازی در لاین را از زمان نگاه کردن تیرانداز از پشت لنز چشمی دوربین سلاح محاسبه و آن را دو دقیقه در نظر میگیرند (در قوانین WFTF همان سه دقیقه از شروع آماده سازی است) .
اهداف معمولا در لاین ها به صورت چپ (left) و راست (right) نصب می شوند تا چالش تقابل با باد بیشتر باشد ، تیراندازان موظف به رعایت ترتیب شماره تارگت ها در تیراندازی هستند و در صورت خطا در انتخاب تارگت ، امتیاز 0 برای آن شلیک لحاظ خواهد شد.
دیگر مقالات مرتبط
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]
اشتراک گذاری